Uanset om supervisionen foregår i en gruppe eller som individuel sessioner, så anvender jeg altid den neuroaffektive trekant som vejviser for, hvilket udgangspunkt vi har for at tale om det emne, fag eller sag, som du eller I har behov for at arbejde med, afgifte eller forstå mere om.
Der arbejdes altid ud fra en case, en konkret udfordring med en klient eller udfordringer ind i samarbejde om case eller klient. Dette gøres ud fra den neuroaffektive trekant, der synliggør, hvorfra vi skal forstå, det vi arbejder med og dermed også hvilket fokus, vi skal have ind i den der superviseres. På den måde sikrer vi både fælles forståelse og ikke mindst, så får vi et sikkerhedsværn mod uforvarende at blive misforstået eller fejlspejlet, fordi vi alle er enige om emne, synsvinkel og roller.
Vi kan supervisere med udgangspunkt i den teoretiske viden, vi i fælleskab har om de udfordringer, der ligger i vores case. Det vil betyde, at vi får belyst, hvad vi faktisk har af fælles viden, der kan inddrages for at planlægge og understøtte opgaven og hinanden bedst muligt. Vi får også fokus på, hvad vi ikke ved, og hvad vi dermed kan få brug for af vidensopsamling, kurser osv.
Superviserer vi med udgangspunkt i metode, så dykker vi ned i den konkrete virkelighed, hvormed vi møder vores case. Vi får mulighed for at undersøge den fælles erfaring for arbejdet med den konkrete case, og vi undersøger alternative tilgange med fokus på alle de erfaringer, der ligger i gruppen.
Supervisionen kan også tage udgangspunkt i selvagens. Det betyder at vi arbejder med personalets egne erfaringer, oplevelser og udfordringer i arbejdet med eller om case eller klient. Dette arbejde er oftest sårbart, fordi vi kommer til at bruge tiden på at synliggøre hvad der virker og ikke virker, hvor vi selv er i klemme, hvor vi har blinde vinkler osv. sammen med de kollegaer, som vi til dagligt arbejder med. Derfor skal arbejdet gøres nøjsomt og betydningsfuldt, så rummet bliver trygt og ordentligt samtidig med, at det også er effektivt og omsætteligt for det daglige arbejde.

Jeg bruger den neuroaffektive trekant i arbejdet til at synliggøre hvorfra vi taler, og hvad vi taler om. Dette for at passe på Jer og for at vi får mest muligt ud af den tid, som vi har til rådighed. For mig er god supervision kendetegnet ved at være trygt, nærværende, præcist og effektivt, og det kræver, at vi kan være sikre på, hvad vi taler om og hvorfra vi taler.
Læs mere om Mig